The Maloik Project!

Idag är det jag, Pauline Pousár som delar med mig av ett klipp. Jag var nervös inför detta men jag kände att jag ändå vill vara med och försöka skapa en tryggare och vänligare tillvaro för oss alla, dra mitt strå till stacken. I det här personliga klippet beskriver jag lite om hur det är att leva med vetskapen om att man är annorlunda och hur det är att leva med bipolär sjukdom. Jag pratar också lite om mobbning, ett ämne som aldrig blir inaktuellt men som aldrig får tystas ner.

Behöver du eller känner du någon som behöver hjälp eller stöd, vare sig det gäller mobbing eller psykisk ohälsa finns det hjälp att få! Vi har listat några av de hjälplinjer man kan söka sig till nedan.

Mind Själmordslinjen Telefonlinjen och chatten är öppen klockan 6 till 24, alla dagar i veckan. Telefon: 901 01 Chatten når du på mind.se

Jourhavande Kompis Jourhavande kompis är en chattjour där barn och ungdomar upp till 25 år kan chatta anonymt om vad som helst. Chatten och information om öppettider med mera hittar du på jourhavandekomp.se.

Jourhavande medmänniska Ibland behöver du dela dina upplevelser, tankar och känslor med någon som lyssnar. För dig som söker medmänskligt stöd på natten. Telefon: 08-702 16 80

Hjälplinjen 0771 22 00 60 Hjälplinjen erbjuder tillfälligt psykologiskt stöd till människor i kris. Både du som ringer till Hjälplinjen och den som svarar är anonyma. De som svarar är psykologer, socionomer eller sjuksköterskor och har stor erfarenhet av att stödja människor i kris. Du kan även kontakta Hjälplinjen om du är orolig för någon närstående.

Här nedan finner du andra linjer som kan vara till hjälp svåra situationer:

Alkohollinjen 020 84 44 48

Anhöriglinjen 0200 23 95 00

BRIS för Barn 0200 23 95 00

BRIS för Vuxna 0771 50 50 50

Alla musikrättigheter hanteras av medverkande musiker.

Liked it? Take a second to support Pauline Pousar on Patreon!