Vad är nu detta? Ett Svenskt Ac/Dc? Visst hittar man influenser, men de är så mycket mer.

Det är rock och hårdrock som doftar 70 och 80-taloch det är så jäkla bra! Men kan man sjunga rock på svenska? Visst kan man det!

Conny Bloom har gjort det, Dunder tåget har gjort det  och fler därtill har gjort det och här funkar det grymt bra! Musiken skitig och snygg på samma gång. Den unika sångrösten backas upp av snygga gitarrer. Det är coola riff, bakgrundsgitarrer med härliga melodier bakom kompet, sköna brejk och goa trummor som driver musiken framåt.

Foto: Ola Durborg

Några av låtarna har sånt ruskigt driv så att om man spelar dem i bilen riskerar man att bli av med körkortet.Bra exempel på det är låtarna Stämpelklockan  och Kicken. Den senare får mig att tänka på W.a.s.p´s ”Wild child” som är en gammal favorit. Låten ”Knoga för jämnan” påminner mig lite om Accept och deras ”Generation clash”. Skön stämning.Här finns även den lite lugnare ”Mitt liv som dum” som för tankarna mot band som Hellacopters och Imperial State Electric. Det är riktigt snyggt!

På denna skiva hittar man även en hyllning till det Småländska landskapet med den passande titeln: ”Småland”Och som Nybliven Kalmarit (sen 25 år tillbaka) kan jag inte annat än att älska denna låt. Jag älskar denna platta redan efter första lyssningen! Jag måste ha den!

Band: Ström
Titel: En orkan på vår sida
Releasedatum: 19 april 2024
Skivbolag: Black Lodge Records


Betyg:

/Dennis Kjellander

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *