The Maloik Rock Blog tar ännu ett steg för en helhetsupplevelse för er läsare. Vi startar nu ett samarbete med några av de bästa konsertfotografer vi känner till inom branschen för att ytterligare höja kvaliteten på bloggen. Först ut JoRy Photo och fotografen Jonas Rydén. Vi låter Jonas själv beskriva sin livslånga kärlek till kameran. Välkommen till oss Jonas!

Jag köpte min första kamera i början av 80-talet och tillsammans med mitt intresse för musik började jag gå och fotografera konserter, mestadels på mindre klubbar och medelstora scener. På den tiden hette spelställena Errolls, Mudd Club, Västgöta Nation och Kåren. Banden som passerade revy på den tiden var både svenska och utländska. Det var svenska band som t.ex Ebba Grön, Eldkvarn, Tottas bluesband och Mikael Rickfors samt utländska artister som t.ex Bo Diddley, Hoodoo Gurus och The Sweet. På den tiden fotograferade jag endast i svartvitt och framkallade mina bilderna i pojkrummet hemma hos mina föräldrar.
Mina stora förebilder på den tiden var Mats Bäcker, som fotograferade för tidningen Schlager och Lars Sundestrand, som drev fanzinet Funtime. Anton Corbijn, den nederländska fototgrafen som bl.a har fotograferat omslaget till U2:s The Joshua Tree, var och är också en stor inspirationskälla.
I början av 90-talet tröt mitt intresse och min inspiration för att fotografera och jag lade kameran på hyllan och jag tog en paus. Mitt intresse för fotograferandet vaknade för 5-6 år sedan då jag återupptog mitt konsertfotograferandet. Med den digitala teknikens intåg har jag helt gått över till att uteslutande redigera i datorn och skrotat den analoga tekniken.
Jag har ingen formell utbildning i fotograferandet utan är självlärd i ämnet och försöker hela tiden att som fotograf utmana mig själv. Mina konsertbilder försöker jag ge en dramatisk stil med en del humor i och jag försöker undvika artistporträtt.

Nedan kan ni njuta av några av Jonas allra bästa ögonblick från tidigare konserter med Michael Monroe, Hammerfall, Wilmer X, Magnum och The Hives. Han jobbar för fullt på en egen hemsida men finns just nu enbart på sin facebooksida JoRy Photo.